torsdag den 23. januar 2014

bananmuffins med chokolade // bananamuffins with chocolate

Når man har nogle modne bananer, som er lidt for over-søde, til at man stadig syntes det er en fornøjelse - jeg vil nemlig hellere have mine bananer til den grønne side, hvis jeg da skal spise dem au natural, så er bananmuffins en god idé. Faktisk, hvornår er bananmuffins ikke en god idé? Og så i kombination med chokolade!

Måske det passer med du har nogle modne bananer i weekenden, eller hvis du ikke kan vente, så imorgen? I hvert fald, så gør dig selv den tjeneste at prøv opskriften! Det er sødhed og blødhed, og dejlig fornemmelse heeelt ned i maven.


12-16 stk lækre bananmuffins med chokolade

2 æg
150 g rørsukker
1 tsk vaniljesukker
200 g hvedemel
2 tsk bagepulver
120 g smør, smeltet
3 modne bananer
100 g chokolade, hakket
muffinsforme + papirforme

Oven tændes på 200 grader.

Æg, sukker og vaniljesukker piskes lyst og luftigt. Mel og bagepulver røres i dejen, efterfulgt af den smeltede smør. Bananerne moses og vendes ligeledes i, sammen med den hakkede chokolade.

Papirformene sættes i muffinsformene, og dejen fordeles i formene. Alt efter størrelse, vil der nok være til 12-16 muffinforme. Fyld formene ca 2/3 dele.

Bag kagerne i 15-20 minutter og køl af på bagerist når de er kommet ud af ovnen. (De smager bedst helt afkølet - om end, allerbedst dagen efter de er bagt, men hvis du ikke kan vente er det okay, så får du bare ikke hele smagen med!)

Velbekomme!
1 kommentar: