lørdag den 12. april 2014

påsketradtioner: gækkebrev // easter traditions: fools letter

En af mine yndlings påske traditioner er, at klippe gækkebreve. Faktisk er alle traditioner, hvor man kan udfolde sine kreative evner lige noget for mig, men hvem var egentlig også i tvivl om det? Men jeg syntes også det er en sød og lidt sjov tradition.

Storm, en af mine sødeste små venner, havde fortjent et gækkebrev.

Dog var vintergækkerne her tidligt i år, så de sang på sidste vers da jeg sendte brevet afsted for et par uger siden. I år udfordrede jeg mig selv ved, at jeg også ønskede at klippe vintergækker, og ikke kun at sende de fysiske med.


Der findes en masse forskellige vers og rim, som man kan skrive i sine gækkebreve, men jeg bruger som regel altid det samme. Jeg syntes det er så fint.

"Gæk du søde lille,
ih, du store milde.
Jeg nu venner gække må,
skrive mange prikker små.
Kan du disse prikker tyde,
vil jeg dig et påskeæg yde."


Jeg er nok lidt sent ude, men hvis du har lyst til at klippe et gækkebrev, ligesom mit, er det egentligt ret simpelt.

Fold papiret således;

1. Hvis du bruger et A4 papir, så fold det så der fremkommer en trekant - eller en halv kvadrat om du vil. Og klip så langs kanten.
2. Når papiret er klippet, foldes det ud og foldes så modsat diagonalt, så der ender ud med at være folder fra hjørne til hjørne begge veje diagonalt.
3. Tag så den ene spids på trekanten og fold ind over, som vist på billedet.
4. Gør det ligeledes med den anden sides spids.


5. Fold den nu på midten, så de to spidser kommer til at lægge oven på hinanden. Brug den tidligere fold som ses i midten til guideline.
6. Klip spidserne af langs den vandrette kant. På den måde sikrer du dig at det du klipper, vil komme med på alle lagene, og dit gækkebrev bliver symmetrisk.
7. Tegn så dit mønster med en blyant, så du ved hvor du skal klippe for at få mønsteret du ønsker, med mindre du bare har lyst til at klippe og se hvad klipperiet fører med sig.
8. Det er en god idé at klippe små stykker af ad gangen, eventuelt tænk i trekanter når du klipper, det kan gøre det lidt nemmere.


Tadaaa! Klar til at skrive dit lille gække-vers.
Desværre gættede Storm hvem gækkebrevet var fra, og jeg måtte af med et påskeæg. Jeg ville ellers gerne have haft et påskeæg. Ingen er vel i tvivl om, at jeg er vild med chokolade? Jeg mener, hvem er ikke det?Du kan stadig nå at sende et gækkebrev ud inden påskeferien starter, bare send det i dag eller på mandag, send med a-post for en sikkerheds skyld, og måske er du heldig at du får et påskeæg!
xo. Julie

Ingen kommentarer:

Send en kommentar