lørdag den 24. januar 2015

Verdens bedste cookies // Triple chocolate cookies

julie makes - milk and cookies // triple chocolate cookies

Jeg var på kursus for et par uger siden, for at få opfrisket min viden omkring førstehjælp. Jeg har nemlig meldt mig som førstehjælper på mit arbejde, således er jeg blevet en del af et team som kan træde til og hjælpe, før en eventuel ambulance når frem.

På kurset fik vi noget nær de bedste cookies jeg har smagt, og lige siden har jeg gået og drømt om at at bage mine egne. Jeg har søgt bredt og vidt for at finde den perfekte opskrift, og jeg behøves ikke lede længere, eller drømme om cookies, for nu har jeg samlet det bedste fra flere opskrifter, og lavet min egen.

Kombinationen med de tre forskellige chokolader, den aromatiske sødme fra den brune farin, blødheden fra smørret og et strejf af salt er et festfyrværkeri af kærlighed i munden. To-die-for.

julie makes - milk and cookies // triple chocolate cookies

Der bliver ca. 20 cookies ud af en portion.

170 gram saltet smør, stuetempereret
150 gram brun farin
50 gram sukker
1 M/L æg, stuetempereret
2 teskeer vaniljesukker
250 gram hvedemel
2 teskeer majsstivelse
1 teske bagepulver
en knivspids salt
100 gram god mørk chokolade, hakket
100 gram god lys chokolade, hakket
100 gram god hvid chokolade, hakket

Smøret kommes i en skål piskes lyst og luftigt med elpisker/røremaskine - ca. et minut på medium hastighed. Brun farin og sukker tilsættes og der piskes igen indtil lyst og luftigt.

Æg tilsættes og røres i.

I en anden skål kommes vaniljesukker, mel, majsstivelse, bagepulver og salt i, og det kommes i den både dej lidt efter lidt indtil dejen er ensartet.
Den hakkede chokolade tilsættes, og dejen vendes hurtigt rundt.

Stil nu dejen på køl i en time, to eller natten over.

Når dejen har stået på køl, tændes ovnen på 200 grader. Almindelig ovn.

Dejen skal lige stå i 10 minutter inden den er klar, hvorefter du med en spiseske tager dej fra og former til en kugle. Dejen er hård, men ligeså snart du former kuglerne i hænderne bliver den blød og til at arbejde med.

Bagetiden afhænger af hvor store cookiesne er, men hvis de er på med størrelse med mine, skal de bage i 10 minutter på 200 grader. Så er de lige blevet gyldne i kanten og ser stadig ubagte ud i midten. Det er det helt perfekte tidspunkt at tage dem ud af ovnen.

Hvis du får flere cookies end tyve, skal de have mindre tid i ovnen, og har du færre skal de sandsynligvis have lidt mere. Du skal gå efter at de lige er blevet gyldne i kanten. Så hold øje med dem.

Lige umiddelbart, når man tager dem ud af ovnen, tænker man de er ubagte, men sådan skal de være. Det giver det bedste slutresultat, hvor de er sprøde udenpå og bløde inden i, og dermed kan for lang bagetid godt ændre på resultatet.

Når du tager dem ud af ovnen skal du lade dem blive på bagepladen og køle ned i 5 minutter, hvorefter du lægger dem på en bagerist til fuld afkøling.


Prøv dem, du vil ikke fortryde det.

xo. julie






mandag den 19. januar 2015

Grønt i hjemmet // Lav selv sukkulenter

julie makes - lav selv sukkulenter


Efter jul og nytår er ovre med al dets pynt og farver, længes jeg altid efter naturens farver, lys og ro. Hvert år i januar køber jeg altid blomster ind, både i potter og de friske. Det er som om jeg slet ikke kan få nok, som om jeg hungrer.

De sidste par år har det også være in med flere grønne planter i hjemmet, heriblandt også kaktusser og sukkulenter. De holder længe og kræver ikke meget omsorg, men med den mængde grønne planter mit hjerte og sind efterspørger i januar, kan det godt gå hen og blive en dyrere fornøjelse.

Men for 2 år siden fandt jeg ud af at det er muligt selv at fremavle sukkulenter, om end det er en langsommelig proces, er det rigtig hyggeligt at se sine egne små sukkulenter titte frem og vokse sig større. Hermed vil jeg dele min glæde ved at se dem vokse og ved at vise dig min måde at fremavle dem på.

julie makes - lav selv sukkulenter

Man kan bruge alle delene af en sukkulent, til at få flere sukkulenter. Man kan plukke bladene af, man kan skære toppen af, og man kan bruge bunden/roden der står tilbage.

Jeg vil starte med at fortælle hvordan du kan gøre, hvis du vælger metoden med at plukke bladende af en allerede eksisterende sukkulent, og i sidste step, hvordan du gør hvis du skærer toppen af.

Step 1.
Efter plukning, skal bladene lægges til "tørre" i 3-4 dage på en bakke.

Step 2.
Læg bladene på jord, og vær tålmodig. Vand når jorden er tør. Det første stykke tid skal de have forholdvist meget vand, set i forhold til hvor lidt vand de skal have når de er "voksne".

julie makes - lav selv sukkulenter

Step 3.
Der vokser små røde rødder ud fra enden af bladet (det tager minimum 14 dage at nå hertil), og lige så stille vokser en mini sukkulent frem.

julie makes - lav selv sukkulenter

Step 4.
Når den lille sukkulent er vokset frem, skal de vandes mindre end før, jorden må gerne blive lidt tør indimellem vandingerne. Lige så stille vil moder bladet dø hen, og så er det tid til at skille de nye sukkulenter fra moder bladet. De plantes i hver sin lille potte, evt. i en avispapirs potte.

Step 5.
De nye sukkulenter kan godt have tendens til at vokse sig høje og lidt ranglede, frem for brede. Her er der så mulighed for at bruge metoden hvor man "forkorter" dem, ved at skære planten over, så der står top og bund tilbage. Hvis man blot stikker toppen ned i jorden, vil den inden længe have slået nye rødder. Bunden kan man kassere eller lade den vokse sig fin igen.

julie makes - lav selv sukkulenter

Vidste du at man selv kunne formere sukkulenter? Har du måske prøvet selv at formere sukkulenter før? Eller måske du skal prøve nu?

Det er i hvert fald et nemt projekt, om end tidskrævende. Sukkulenten herover, er 2 år gammel. Jeg ved at der findes specielt sukkulent jord, så man kunne nok få processen til at gå lidt hurtigere hvis man gav planterne noget specielt næring. Men jeg har altså bare valgt at bruge helt almindelig blomster jord som man kan købe i netto.

xo. julie






mandag den 12. januar 2015

At sige farvel til det gamle og hej til det nye

Det har ikke været sådan lige, at skulle acceptere at året var slut. 2014 var fuld mange ting, oplevelser, følelser og begivenheder som jeg ikke var klar på at slippe. Derfor har det også taget mig lidt tid at finde herind igen. Jeg savner at blogge men ordene fløj rundt i mit hoved, uden at blive sat sammen til rigtige sætninger.
Starten af 2015 har været lidt ligesådan, og så alligevel har det hjulpet at få 2014 lidt på afstand, for at kunne samle mine tanker.

2014 startede med at jeg stod uden job, efter jeg blev færdig med min uddannelse sidst i 2013. Hvorefter jeg fik et vikarjob, hvor jeg blev tilbudt en fastansættelse, som jeg takkede ja til og dermed blev 2014 mit første år som mere eller mindre færdiguddannet (bliver man nogensinde det fuldstændig?).
Det blev mit første år med "voksen"-sommerferie. Mit første år at skulle arbejde i juledagene uden selv at have bestemt det.
Det blev et år hvor der skete en masse nye ting som skulle fordøjes og bearbejdes.

julie makes - godt nytår


Måske var det også lidt svært for mig at sige farvel, fordi julen ikke blev som jeg havde håbet og troet at den ville. Der skete ting i årets sidste dage, se om jeg skulle tænke på og bearbejde og komme på afstand fra, for at kunne se og huske de gode ting som skete i resten af året.

Nogen gange når man tænker tilbage, uden at have bearbejdet det, husker man kun det negative der skete. Når man så har haft lidt tid, så kan man se tingene på en anden måde, og måske huske på at der også skete andre ting, end kun det negative. Og det er noget jeg vil tage med mig ind i 2015.

Jeg har ikke lavet nytårsfortsæt for 2015 og jeg har tænkt og funderet i mange timer, fordi jeg gerne ville finde ét ord som skulle være det ord der skulle betyde mest for mig i 2015.

Men ét ord er ikke nok. Alle mine tanker, håb, ønsker og drømme kan ikke samles under et ord.
Jeg har dog flere ting, som jeg gerne så skete i det kommende år, fordi jeg ved at det ville gøre at jeg ville kunne finde mere ro i mig selv og i der hvor vi  er i vores liv nu. Der er flere ting mit år gerne må fyldes med.



Positivitet. Jeg vil gerne blive bedre til at se lyst på ting, ikke fordi jeg selv syntes jeg er dårlig til det i dag. Faktisk får jeg ofte af vide at jeg er positiv eller at jeg har et positivt sind. Men jeg tror at det er noget man skal blive ved med at tro på og øve sig i, for det kan være nemt at falde ned i et negativt mønster, som man ikke altid kan se sig selv ud af, eller skal have hjælp til at komme op af.


Sundhed. Jeg vil gerne blive bedre til at motionere, gøre det regelmæssigt og gøre det til en del af min liv. I efteråret 2014 startede jeg på at gå til yoga og spinning, og det vil jeg gerne fortsætte. På et tidspunkt vil jeg også gerne tage fat i løb, fordi jeg gerne vil have noget man kan gøre, uden at skulle have et hold og en instruktør til at bane vej.  Desuden håber jeg også vores år vil være uden sygdomme, for det er hårdt når ens kæreste er syge. I 2014 har det stået på diskusprolabser, nye hofter, demens og brystkræft i nærmeste familie og det krydser jeg fingre for, er et overstået kapitel.


Organisering. Vores hjem trænger til at blive organiseret bedre. Vi bor småt og jeg tror på at hvis vi fik ryddet ud og rodet op og organiseret os, ville vi blive gladere for at bo hvor vi bor og vi ville diskutere mindre om ligegyldige ting som rod. Ikke fordi vi gør det meget, men jeg er og bliver et rodehoved og min impulsivitet gør at jeg ikke altid lige får ryddet op inden jeg foretager mig noget nyt. Hvis vi havde færre ting, ville det kunne skabe bedre overblik og ting kunne have sin egen plads, så det ikke ville flyde med rod alle vegne i en travl hverdag.


Kreativitet. I 2015 vil jeg lave flere kreative ting, jeg vil udfolde mig selv, udfordres, glædes, ærges og nyde. Jeg elsker at lave kreative ting, og dette år skal fyldes med det jeg elsker. Jeg vil gerne udvikle mig inden for fotografering, origami, og syning, og jeg vil gerne tage et kursus i keramik og lære grafisk tryk.